Vellen en kappen van bomen

TUINONDERHOUD BART - Tielt-Winge - Bomen vellen en kappenZijn er bomen die bij u in de tuin in de weg staan of die rot zijn en dus verwijderd moeten worden? Geen probleem voor Tuinonderhoud Bart. Bij ons kunt u terecht voor het vellen en kappen van bomen in Tielt-Winge en omgeving.

Verwijderen tot bouwrijp maken

  • Bomen verwijderen of bomen kappen op moeilijk bereikbare of gevaarlijke plaatsen
  • Boomstronken uitfrezen, boomstronken uitgraven
  • Boomwortels uitgraven of uitfrezen
  • Verhakselen van takhout
  • Klieven van het stamhout tot brandhout
  • Snoeien/scheren van hagen en struiken
  • Verwijderen van hagen en struiken
  • Ontbossing van werkterreinen en bouwpercelen
  • Bouwgronden bouwrijp maken

Er zijn meerdere redenen voor het vellen van bomen. Zo kan een boom gevaar opleveren voor de omgeving of kan hij simpelweg te groot zijn geworden. Maar het komt ook geregeld voor dat bomen ziek zijn geworden en dat kappen de enige oplossing is. In dit artikel kun je lezen hoe het vellen van bomen in zijn werk gaat en welke verplichtingen en kosten er komen bij kijken.

Correcte werkwijze bomen vellen

Vooraleer men tot het vellen van een boom overgaat zal er eerst gekeken worden naar de positie van de boom en de objecten die zich in de omgeving bevinden. Het vellen moet immers op veilige manier gebeuren en er mogen geen aanpalende gebouwen of andere objecten beschadigd raken.

Afhankelijk van de conditie van de boom en de grootte ervan kan men kiezen uit een aantal technieken. Indien mogelijk kiest men ervoor om de boom in zijn geheel om te laten vallen maar dat is vaak niet mogelijk in verband met schade aan de omgeving.

Kapvergunning nodig voor het vellen van bomen?

Bij het vellen van bomen die op één meter boven het maaiveld een stamomtrek hebben van minimaal 1 meter, heb je in principe een stedenbouwkundige vergunning nodig. Wanneer de boom niet tot een bos behoort en in een woongebied, agrarisch gebied of industriegebied staat en zich maximaal 15 meter van de woning bevindt dan kun je echter in aanmerking komen voor vrijstelling.

Vraag altijd bij je gemeente na of je vergunningsplichtig bent want de regels kunnen per gemeente verschillen. Meer informatie over kapvergunningen kun je hier vinden.

Neem gerust een kijkje op deze website voor een overzicht van enkele door Tuinonderhoud Bart uitgevoerde projecten in Tielt-Winge en omgeving. Indien u ons wil bereiken of een offerte wenst over het vellen en kappen van bomen, kan dit via onze contactpagina.

Ma tot Vr : 09u00 - 20u00-Za : 09u00 - 18u00-Zo : 09u00 - 12u00

Back to Top